perjantai 8. syyskuuta 2017

Ah ihanaa kukkakaalia!

Olen kukkakaalia syönyt lähinnä keitettynä ja välillä niin ylikypsäksi, että yök!! Kukkakaali ei siis kuulu minun lemppareihin, kuten ei parsakaalikaan. Kukkakaali on hyvää raakana tai äitin tekemänä (silloin siinä on törkeesti voita!). Hyvät ohjeet ovat olleet hakusessa, koska tämäkin simplen ruokavalio suosittaa syömään näitä ko. vihanneksia. Onneksi sallituissa vihaneksissa ja juureksissa on myös paljon muuta, ettei moiset kaalit ala kasvaa korvistakin.

Facebook mainosti jokin aika sitten seinälläni Meiran ohjetta kukkakaalista. Päätin kokeilla sitä ja löysin rakkauden <3

Tästä riittikin syömistä useammalle aterialle

Ohje tulee tässä:
Kukkakaalia uunissa 2-4:lle

1 iso kukkakaali
2 valkosipulin kynttä
2 l chili mausteseosta
1 tl persiljaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl juustokuminaa
mustapippuria, suolaa
4 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu

Tee valkosipulista, mausteista, öljystä ja sitruunamehusta tahna. Levitä se kukkakaalin päälle. Paista uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia. Niin kauan kunnes kukkakaali on kypsää. Helppoa!

Minulla tuo kukkakaali hiukan kärtsäsi uunissa, kun kiertoilma oli liian kuumalla. Se ei menoa kuitenkaan haitannut, eikä makua. Söin tuota salaatin ja naudan ulkofile pihvin kera. Niistä en tietysti kuvia saanut otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti